Effecten van ozonisatie van technische ruimtes

Ozonbehandeling is een methode waarmee u schadelijke allergenen kunt verwijderen die allergische reacties of problemen met de bovenste luchtwegen veroorzaken. Ze worden ook gebruikt om de geïnfecteerde lucht op te frissen, onaangename geuren van zowel organische als anorganische oorsprong te verwijderen, inclusief de geur van tabaksrook. Ozon maskeert geen slechte geuren, maar verwijdert ze door te reageren met vluchtige deeltjes die geuren dragen, waardoor ze afbreken. Door ozonbehandeling van technische ruimtes worden ook schadelijke stoffen uit de kamer verwijderd.

Dankzij het regelmatige gebruik van deze desinfectiemethode is de lucht in een bepaalde kamer veel schoner, frisser en elimineert het veel gezondheidsproblemen. Na desinfectie door ozonisatie wordt de woning een veiligere plek, vooral voor kinderen, ouderen en personen met verminderde immuniteit, die vooral worden blootgesteld aan de schadelijke effecten van verschillende soorten stoffen. De lucht is schoner en rijker aan heilzame stoffen. Het maakt het makkelijker om te ademen en zorgt voor minder gezondheidsproblemen (bij chronische, ongeneeslijke ziekten).

Regelmatige ozonisatie stelt u in staat ongedierte te verwijderen zoals knaagdieren en insecten. Zodra deze ozon detecteren verlaten ze de betreffende ruimte.