FAQ

FAQ

Frequently asked questions

Ja, omdat ozon uiteenvalt tot zuivere zuurstof en geen afval achterlaat.

Ozon is alleen schadelijk voor mensen in hoge concentraties of bij inademing gedurende lange tijd.

Om deze reden mag er niemand in de ruimte zijn terwijl de klus wordt uitgevoerd. De werknemers volgen de veiligheidsregels op. Het personeel gebruikt o.a. maskers.

We hebben gespecialiseerde meters die de ozonconcentratie nauwkeurig meten en een veilige terugkeer naar een gedesinfecteerde kamer garanderen.

De duur van de ozonisatie is afhankelijk van veel factoren. Dit tijdstip wordt door ons bepaald op basis van een gesprek met jou.

Dankzij de cursussen en ervaring kunnen we garanderen dat het geschikt is.

Een te korte tijd kan het probleem alleen maar onderdrukken en niet oplossen.

De geschatte ozoniseringstijd voor de kamer is echter 15-90 minuten.

Ozonisatie is de beste desinfectiemethode. Ozon is erkend als een natuurlijk microbiologisch ontsmettingsmiddel voor het interieur.

Het verblijven in schone, bijna steriele kamers, zal zeker een positief effect hebben op onze gezondheid.

Ozongeneratoren kunnen de meeste mensen die allergisch zijn voor schimmels en mijten helpen zonder het hele huis te hoeven renoveren.

Ozon reinigt de lucht, steriliseert het interieur, doodt alle micro-
organismen en laat de kamer ook lekker ruiken.

Generatoren kunnen in elke kamer vrij worden gebruikt, zodat mensen met allergieën zonder ongemak van deze voordelen kunnen genieten.

De frequentie van ozonisatie hangt af van het probleem dat we willen oplossen door regelmatige ozonisatie en is afhankelijk van de situatie ter plaatse.

Regelmatige ozonisatie wordt tweemaal per jaar aanbevolen voor mensen met allergieën om allergenen kwijt te raken.

Bij stankproblemen kunnen we de geur weghalen door eenmalig ozonisatie in te zetten, op voorwaarde dat de bron is verwijderd.

Bij elke opdracht zullen we precies uitleggen hoe de ozonisatie zal
worden uitgevoerd en wat er moet worden gedaan om het veilig te maken.

Ozon heeft geen nadelige invloed op elektronische apparatuur. Tijdensozonisatie mogen er geen mensen, dieren en planten in de ruimte aanwezig zijn.

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat ozon het coronavirus vernietigen. De structuur van het nieuwe COVID-19 virus is bijna identiek aan SARS. De coronavirussen waarover we tijdens de epidemie horen, worden via de druppelweg overgedragen.

Dus na het niezen of hoesten nestelt het virus zich op het oppervlak waardoor een andere persoon besmet kan raken.

Volgens onderzoek kan het coronavirus bij ~4 graden Celsius tot 28 dagen actief blijven. Op het oppervlak in een kamer met standaard omstandigheden blijven coronavirussen 2 tot 9 uur besmettelijk.

Ozonisatie van een kamer, kantoor, woning of huis vermindert het risico op een infectie van coronavirus, griepvirus en andere ziekteverwekkers.

De resultaten van het onderzoek uitgevoerd door het Instituut voor Virologie in Hubei (China) bevestigden de effectiviteit van ozonisatie bij het vernietigen van het COVID-19 virus.

Tijdens ozonisatie worden activiteiten uitgevoerd om de ozonconcentratie in de ruimte te monitoren. Tijdens dit proces worden beslissingen genomen om de werktijd van de ozonisator te verlengen of te verkorten.

Na het beëindigen van het ozonisatieproces word de ozongenerator verwijderd en wordt de ruimte geventileerd tot een veilige concentratie van (0 ppm) is bereikt.

Als niemand de ruimte gaat gebruiken, is er geen noodzaak om de ruimte te ventileren en kan de ozon vanzelf vervallen.

De geur die na de behandeling aanhoudt, duidt niet op de aanwezigheid ervan -het is de geur van geoxideerde verbindingen.

ozonation

HEEFT U EEN VRAAG?

Voor meer informatie kunt u ons bellen +31612345735, een e-mail sturen naar info@o-zone.nl of onderstaand contactformulier gebruiken.