Wat is ozonisatie?

Ozonbehandeling is een desinfectiemethode dat gebruikt wordt zonder chemicaliën waarbij het biocide ozon is, een gas met sterk oxiderende eigenschappen.

Ozonbehandeling is ideaal waar microbiologische zuiverheid en steriliteit vereist zijn in de directe menselijke leefomgeving en om een ​​omgeving te verkrijgen die vrij is van onaangename geuren en gezondheidsbedreigende micro-organismen, virussen, schimmels en schimmelsporen.

Ozonbehandeling is een uitstekende en ecologische methode die niet alleen het huis of appartement waarin u verblijft desinfecteert, maar u ook helpt om onaangename geuren uit uw omgeving te verwijderen. Ozonbehandeling is een veilige methode en het belangrijkste voordeel is de fysieke verwijdering van geuren in plaats van het te maskeren.

Naast waterozonisatie is luchtozonisatie dankzij zijn doeltreffendheid recentelijk een van de meest populaire desinfectiemethoden geworden. De voordelen van ozon als sterk oxidatiemiddel worden veel gebruikt in de auto-industrie. De ozonisator maakt ontsmetting van auto-airconditioning mogelijk en desinfectie van het gehele interieur van de auto. Ozonbehandeling komt ook steeds vaker voor op verschillende gebieden van ons leven.